Zamieszczone przez BADYL
kontrolka temp. cieczy chłodzącej (mryganie )
Zwiń
X
-
kontrolka temp. cieczy chłodzącej (mryganie )
Witam - ostatnio w mojej Skodiczce zaczyna coś szwankować kontrolka temp. cieczy chłodzącej - np. przy wyjeździe z garażu zaczyna mrygać na czerwono , następnie po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu kontroka już przestaje mrygać , dodam że ,temperatura cieczy podczas jazdy jest stała ,płyn oczywiście zalany nowy , stan i poziom płynu jak książku pisze , temp. cieczy nie ma żadnych wachań czy skoków , byłem w serwisie żeby mi podłączyli pod komputer i powiedzieli że jest wszystko w porządku i gdyby się problem powatarzał żeby wymienić zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego - nie wiem czy to coś pomoże - proszę o pomoc
-
-
Nie wymieniaj zbiorniczka. Weź małą poprawkę na to że przy mrozach jakie obecnie mamy to płyn chłodzący się kurczy i dlatego kontrolka po odpaleniu mruga. Zauważ że jak trochę się przejedziesz to już jest on trochę cieplejszy i po ponownym uruchomieniu silnika kontrolka się nie zapala. Możesz też spróbować odkręcić korek zbiorniczka i czymś "posmyrać" taki drucik wchodzący od góry do zbiorniczka, który jest zanurzony w płynie chłodzącym. Pozdrawiam
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jackovskinie wiem czy to coś pomorze
płyn w mocno ujemnych temperaturach ma inne właściwości elektryczne, także się nie przejmuj
ASO to ZŁO :twisted:->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Kolego miałem to samo dwa dni temu. Temp -18 i kontrolka płynu sie zapaliła, też pomyślałem o kurczeniu się cieczy.Stan płynu minimalnie poniżej oznaczenia min. Dolałem setkę G12++ i problem zniknął.-------------------------------------------------------
moja pierwsza octa http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33459
Komentarz
-
-
jackovski, jest taki guzik pomógł->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Mam to samo w swoim szkodniku. Rano zaraz po odpaleniu kontrolka mruga do mnie, ale ja się nią nie przejmuję :diabelski_usmiech Wiem, że trzeba przeczyścić elektrody w zbiorniczku, ale przy takich temperaturach mi się nie za bardzo chceJeżeli poziom płynu jest w normie, to się nie przejmuj.
Komentarz
-
-
jackovski, kliknąć pomógł nie zaszkodzi.
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
Komentarz